Virtuaalisen Harhavaaran ratsastuskoulun foorumi.
 
PääsivuPääsivu  KalenteriKalenteri  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Tarinaestetunti 20.12.2015 POHJATARINA JA KOMMENTIT TULLEET

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Aava
Ylläpito
Ylläpito
avatar

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 07.07.2015

ViestiAihe: Tarinaestetunti 20.12.2015 POHJATARINA JA KOMMENTIT TULLEET   La Marras 21, 2015 6:36 pm

POHJATARINA JA KOMMENTIT TULLEET
Sunnuntaina 20.12. Harhavaarassa pidetään estetunti jolle on mahdollista osallistua omalla tai tallin hevosella. Opettaja kirjoittaa lyhyen kuvauksen tunnin tehtävistä yms ja oppilaat kirjottavat sitten varsinaisen tarinan viimeistään viikon päästä tunnista. Taso on 80-110cm.
Ilmoittautumiset alle muodossa:
ärkyttä
Ratsastaja - Hevonen (http://osoite.com)
Taso ja onko mitään toiveita tunnin suhteen?

Osallistuneet

Veera - Starfish
Victoria - Totohumu


Pohjatarina
Estetunti pidettiin kentällä hyvän sään satuttua. Tytöt rakensivat esteet ja pääsimme aloittamaan tunnin. Aluksi oli tietysti alkuverryttely ja sen jälkeen ensimmäisenä tehtävänä oli hypätä ensin sarjan ensimmäinen pysty (60cm) jonka jälkeen kääntää lävistäjälle jossa ratsukkoa odottele ristikko (keskikohta 70cm) (kuva: http://kuvapilvi.fi/k/yCet.png). Tätä tultiin muutamaan otteeseen.
Toinen tehtävä alkoi samalla tavalla, mutta ristikko oli muutettu okseriksi (70cm) ja pystyä nostettu (80cm), sekä lävistäjän jälkeen piti kääntää vasemmalle ja tulla sarja, jonka ensimmäinen este oli ratsastettu jo aiemmin (kuva: http://kuvapilvi.fi/k/yCex.png
Kolmannella tehtävällä hypättiin jo rataa. Heti ensimmäisenä esteenä oli vesieste (70cm), joka tuotti vaikeuksia molemmille hevosille. Vesiesteen jälkeen oli koko pitkäsivu pelkkää laukkaa, joten ratsastajilla oli aikaa säädellä laukkaa ja varsinkin Tomulle tuo pitkä väli oli oikein hyvä, sillä siinä riitti vauhtia. Lyhyellä sivulla odotteleva ristikko oli melko pieni (vain 60cm). Ristikon jälkeen kaarrettiin jälleen lävistäjälle, jonka keskellä odotteli okseri joka oli koristeltu aaltolankuin. Okserin jälkeen käännettiin taas samaan pysty-lävistäjä-sarja kohtaan (tehtävä 2). (Kuva: http://kuvapilvi.fi/k/yCev.png
Kentän keskellä oli "neliö" oksereista, jota ratsukot tulivat. Käännökset olivat välillä aika vaikeita, joten ratsastajat joutuivat olemaan tarkkoina ja esteetkin olvat suht. korkeita (80cm). (Kuva: http://kuvapilvi.fi/k/yCe9.png)

Kommentit


Victoria ja Tomu
Tomulla oli tällä kertaa vähän vauhdikkaampi päivä ja sait jarrutella tosissasi. Pysyit kuitenkin rauhallisena ja sehän oli tärkeintä. Vauhti vähenikin loppua kohden. Lujasta vauhdista huolimatta Tomu oli tänään todella rento. Olisit saanut ehkä myödätä hypyissä enemmän ja jalkasi meinasivat välillä heilahtaa hieman taakse. Viimeisellä tehtävällä Tomu ei oikein meinannut kääntyä, mutta sait sen hyppäämään hyvin vaikka lähestymisestä tulikin hieman vino. Kaikenkaikkiaan teillä meni kuitenkin todella hyvin!


Veera ja Starri
Starri hieman tuijotteli erikoisempia esteitä ja hypähteli välillä nähdessään vihreitä miehiä. Vesieste tuotti hieman ongelmia, sillä Starri ei meinannut mennä siitä millään yli. Pysyit kuitenkin päättäväisenä, mikä oli hyvä ja sai Starrinkin tuntemaan olonsa turvalliseksi. Jäit hieman jälkeen hypyissä, sillä lähdit hyppyyn usein hieman ennen Starria. Odota hyppyä. Vaikka jätkin jälkeen yritit koko ajan myödätä mahdollisimman paljon ja se varmasti auttoi Starria kovasti. Viimeisessä tehtävässä sait Starrin käännettyä hyvin vaikka tiet olivatkin tiukkoja.

Tunti sujui molempien osalta paremmin kuin osasin odotaakaan Smile


Viimeinen muokkaaja, Aava pvm Ke Joulu 23, 2015 1:39 pm, muokattu 4 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://harhavaaran.suntuubi.com
Veera
VierailijaViestiAihe: estetunti   Ke Joulu 09, 2015 10:06 pm

Veera - Starfish
80cm, suora linja ja erikoisesteet (muuri, vesi ym.)
Takaisin alkuun Siirry alas
victoriaa

avatar

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 30.10.2015

ViestiAihe: Vs: Tarinaestetunti 20.12.2015 POHJATARINA JA KOMMENTIT TULLEET   Su Joulu 20, 2015 2:53 pm

Jos vielä mahtuu mukaan, niin haluaisin tulla Tomulla! Smile

victoria - Totohumu
100 cm, linjoja sekä sarjoja ja radan ratsastusta (erikoisesteitä myös)
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Veera
VierailijaViestiAihe: tuntitarina   Ti Joulu 22, 2015 5:48 pm

Hei! Pääsen kirjoittamaan oman osuuden vasta ensi viikon puolella. En ole joulua kotona, ja en ala kännykällä tarinaa kirjoittamaan.

T.Veera

// Ei haittaa. Hyvä että ilmoitit Smile

-Aava
Takaisin alkuun Siirry alas
Veera
VierailijaViestiAihe: Veera - Starri   Ti Joulu 29, 2015 5:41 pm

Estetunti 20.12. Veera - Starri

Heilutin Victorialle tervehdykseksi ja jäin odottamaan häntä. Kävelimme yhdessä hakemaan tuntiratsujamme tarhoista. Starri antoi itsensä kiltisti kiinni ja käveli perässäni tallille. Sidoin ruunan karsinaan kiinni, riisuin loimen, harjasin sen ja varustin estetuntia varten suojien kera. Starri oli aika nätisti harjauksen ajan. Jätimme Victorian kanssa hevoset karsinoihin siksi aikaa, kun kävimme Aavan ohjeistuksella rakentamassa esteradan kentälle. Raahasimme ensiksi estetolpat kentälle ja sitten puomit. Saimme kasattua esteet nopeasti.

Starri tuntui ihan mukavalta, kun lähdin verryttelemään ruunaa. Se liikkui kivasti ja tuntui tietävän mitä tunti toisi tullessaan. Wink Teimme paljon voltteja ja siirtymiä, jolla sain ruunan pohkeelle ja hyvin kuulolle. Teimme muutaman laukkapätkän ja lähdimme suorittamaan ensimmäistä tehtävää, joka pysty ja halkaisijalla ollut ristikko. Nostin hyvissä ajoin laukan ja suuntasin katseeni ensimmäiselle esteelle. Ruuna innostui ja meinasi alkaa kiihyttämään. Tein pidätteen ja hyppäsimme ensimmäisen esteen yli. Jatkoimme matkaa linjalle, Starri vähän mutkitteli ja myötäydyin aivan liian aikaisin hyppyyn. Selvisimme, kumminkin esteen yli. Saimme moitetta Aavalta:- ”Älä hyppää liian aikaisin, pysy liikkeessä mukana ja tue Starria hypyssä”. Skarppasin ja tulimme linjan uudestaan. Sitten oli Vicrotia ja Tomun vuoro. Teimme odotellessa voltteja ja pysähdys-peruutus harjoituksia ja katsoin, etten ollut toisen ratsukon tiellä. Otimme ensimmäisen tehtävän vielä kerran ja saimme ihan kiitettävän suorituksen. Starri liikkui kivasti, mutta minä ennakoin liikaa hypyissä. Treeniä siis lisää!

Seuraavana vuorossa oli kääntöharjoituksia. Nostin hyvissä ajoin laukan ja laukkasimme hyvässä temmossa ensimmäiselle esteelle. Käänsin katseeni jo esteen päällä ja saimme hyvän linjan esteelle. Starri hyppäsi esteen ilmavasti ja minulla meni vähän tasapaino alastullessa. Saimme jatkettua matkaa linjalle, itse vähän myöhästyin hypyissä, mutta Starri hyppäsi kuuliaisesti linjan läpi. Otimme tehtävän heti uudelleen ja saimme nyt ehjemmän suorituksen. Starri venyi hyvin okserille.

Seuraavaksi oli vuorossa rata. Ravailimme hetken ja siirryin laukalle. Starri ’säikähtiä ristikon kohdalla ja otti kummallisen laukkahypyn. Pidätin ja ohjasin ruunan ensimmäiselle esteelle, joka oli uusi tuttavuus. Starri tuli hyvin vesiesteelle, mutta juuri ennen estettä se veti liinat kiinni. Pysyin selässä ja otin uuden lähestymisen. Aava neuvoi mitä tehdä, pohkeen kiinni ja ole mukana liikkeessä. Laukkasimme nyt hyvässä temmossa esteelle ja Starri alkoi taas jarruttelemaan. Huomasin tämän ja painoin pohkeet kiinni ja Starri hyppäsi kamalan kaukaa pelottavalle vesiesteelle. Oli onneksi jotenkin alitajuntaisesti varautunut tallaiseen hyppyyn ja selvisimme yli. Starri koitti lähteä esteen jälkeen, mutta pidätin ja tulimme ristikolle. Hyppäsimme pikku esteen yli sulavasti ja käänsin ruunan okserille. Teimme hyvän linjan ja este meni helposti. Seuraavaksi pysty, josta käännös linjalle. Starri ajatteli varmaan, että jee suoraestelinja, ja kummastui kun annoin kääntävät avut. Tuli huono lähestyminen ja hyppy meni pohjiin. Teimme uran kautta lähestymisen linjalle, joka meni jo hyvin. Manasin itseäni muutamasta typerästä virheestä, mutta näistähän me opimme!

Viimeisenä teimme aika kivan tuntuista tehtävää, vaikka se oli haastava. Starri kääntyi esteille, kumminkin kivasti, vaikka ajattelin sen olevan vaikeaa. Tällä tehtävällä piti kokoajan miettiä mitä tekee seuraavaksi, joten se auttoi keskittymiseen. Ei tullut sählättyä mitään turhaa, kun piti olla kokoajan skarppina et nyt ohjaavat avut ja nyt hyppy jne. Sain Starrin aika kivasti esteille ja ruuna alkoi tuntumaan kivalta. Teimme tämän tehtävän muutamaan kertaan läpi ennen kuin siirryimme loppuverryttelyyn.

Teimme samoja tehtäviä, kuin alkuverryttelyssä. Starri venytti päätänsä alas, kun annoin sille vähän ohjaa. Siirryimme käyntiin ja löysäsin satulavyön yhdellä. Taputin ruunaa kaulalle ja kävelimme muutaman kerran kentän ympäri. Laskeuduin alas selästä ja talutin ruunan talliin. Tallissa purin varusteet, harjasin ruunan kevyesti ja loimitin fleeceloimella. Pesin kuolaimet ja vein kaikki käyttämäni varusteet paikoilleen.


Seuraavaa tuntia odotellessa. ^.^
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Tarinaestetunti 20.12.2015 POHJATARINA JA KOMMENTIT TULLEET   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Tarinaestetunti 20.12.2015 POHJATARINA JA KOMMENTIT TULLEET
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Harhavaaran foorumi :: Tallilla tapahtuu :: Ratsastustunnit-
Siirry: